Welcome To My Blog


Kamis, 05 Januari 2012

Tempeh



Tempeh je sójový výrobok, ktorý sa vyrába kultivovaním a kvasením celých sójových bôbov. Uvarené bôby sú naložené do kultúry rhizopus oryzae a tá nimi prerastie, spojí ich a vytvorí tvrdúkonzistenciu bielej farby. Táto pleseň zaručuje obsah vitamínu B12, ktorý je nevyhnutný privegánskej diéte, pretože ako jediný je čisto živočíšneho pôvodu a nedá sa nahradiť rastlinými náhradami. Preto sa v jedlách používa ako náhrada mäsa.
Tempeh je pôvodom z Indonézie a rozšírený je v celej juhovýchodnej Ázií niekedy je označovaný ako „Indonézske mäso“. Je dobre stráviteľný, pripravuje sa na rôzne spôsoby a nevyžaduje si dlhú tepelnú úpravu. Obsahuje veľké množstvo vitamínovvlákniny a proteínov.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar